T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

İKHAL - Kanser Haftası: Sağlığınız İçin Bilinçlenme Zamanı

Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kanser, erken teşhis ve bilinçli yaşam alışkanlıklarıyla önlenebilir bir hastalıktır. Bu nedenle, her yıl 4-10 Nisan tarihleri Kanser Haftası olarak anılır ve toplumu kanser konusunda bilinçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Kanser Haftası boyunca, sağlık uzmanları ve kuruluşlar, kanserin belirtileri, risk faktörleri ve önlenmesi konusunda halkı bilinçlendirmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Erken teşhisin önemi vurgulanıyor ve düzenli sağlık kontrollerinin hayati öneme sahip olduğu hatırlatılıyor.

Okulumuz da Kanser Haftası kapsamında öğrencileri bilinçlendirme amacıyla aşağıdaki afiş çalışması yapılarak farkındalığın arttırılması sağlanmıştır. Öğrencilerimize kanserin belirtileri, sağlıklı yaşam tarzı ve düzenli sağlık kontrolü konularında bilgi verilerek, sağlıklı bir yaşam için bilinçlenmeleri hedeflenmektedir.

Kanser Haftası boyunca toplumun dikkatini kanserle mücadeleye çekmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemini vurgulamak için hep birlikte el ele verelim. Unutmayalım ki, bilgi ve bilinç, kanserle mücadelede en güçlü silahtır.

04-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 14:59 - Görüntülenme: 44
  Beğen | 0  kişi beğendi