T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

İKHAL - Okul Ortaklığı Programı Mart Ayı Matematik Zümresi Faaliyeti

Matematik Dünyasının Değerli İsimleri Okulumuzda Tanıtıldı

Okulumuz, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak ve onları bu alanda ilham verici figürlerle tanıştırmak amacıyla bir proje gerçekleştirdi. "Okul Ortaklığı Projesi" kapsamında, matematik branşı öğretmenleri öncülüğünde öğrenciler, dünyanın önde gelen matematikçilerini tanıtan etkileyici bir pano çalışması hazırladılar.

Öğrenciler birçok ünlü matematikçinin yaşamlarını, katkılarını ve önemli buluşlarını derinlemesine araştırdılar. Proje kapsamında hazırlanan panoda, matematik dünyasının dâhilerinin portreleri ve onların matematiğe yaptıkları önemli katkıları içeren bilgiler yer aldı.

Proje koordinatörü Matematik Öğretmeni Ayşe Demir, bu çalışmanın öğrencilerin matematik algısını geliştirmeye ve onları matematikle daha yakın bir ilişkiye getirmeye yardımcı olacağını belirtti. Demir, "Bu projede öğrencilerimiz, matematiğin tarihini ve gelişimini derinlemesine anlama fırsatı buldular. Ünlü matematikçilerin yaşamları ve buluşları hakkında bilgi sahibi olmak, öğrencilerimizin matematikle olan ilişkisini daha anlamlı hale getirecek" dedi.

Öğrencilerin titiz çalışmaları ve öğretmenlerin rehberliğiyle hazırlanan bu etkileyici pano, okulumuzun koridorlarında sergilenerek diğer öğrencilerin de ilgisini çekmeyi başardı. Proje, matematik derslerinin yanı sıra öğrencilerin araştırma ve sunum becerilerini de geliştirmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi.

Okulumuz, matematik alanında ilgi çekici etkinliklerle öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmeye ve onları matematikle daha yakın bir ilişki kurmaya devam edecek.

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 14:38 - Görüntülenme: 83
  Beğen | 0  kişi beğendi