T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

Mazeret Sınavı Başvuru Formu

     
      Sevgili Öğrenciler, Saygıdeğer Veliler;

      Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin, "Sınavlara Katılmayanların" durumunu düzenleyen 48.maddesinin birinci fıkrasına göre;
" (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Sınavlara katılmayan, performans çalışmasını yerine getirmeyen veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrencilerden, özrünü 36 ncı maddenin yedinci fıkrasına göre belgelendirenlerin mazeret sınavı ilgili zümrenin belirleyeceği bir zamanda önceden duyurularak bir defaya mahsus yapılır. Performans çalışması veya projesi kabul edilir. Ancak birinci dönemdeki özürler için belirlenen süre birinci dönemi, ikinci dönemdeki özürler için belirlenen süre ikinci dönemi aşamaz." demektedir.

Bu ifade içerisinde atıfta bulunan 36 ncı maddenin yedinci fıkrasında ise;

"... (7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir. " denilmektedir.

Ancak   pandemi şartlarında söz konusu maddenin işaret ettiği yazılı veli beyanı yerine geçecek bu form hazırlanarak  bulaş riskini azaltmak, hayatı kolaylaştırmak ve mazaret sınavlarının planlanması sürecindeki muhtemel zorlukları ortadan kaldırılmak  amaçlanmıştır.

Uygulama ile ulaşılmak istenen amacın gerçekleşebilmesi için iletişim kanallarınızı açık tutmanız, okulumuzun sosyal medya hesaplarını ve e posta adresinizi düzenli olarak takip etmeniz  önemle rica olunur.


Bulunduğunuz sınıfın Mazeret Sınavı Başvuru Ekranına ulaşmak için aşağıdaki kısayolları kullanınız..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2020 - Güncelleme: 23.01.2021 04:06 - Görüntülenme: 797
  Beğen | 5  kişi beğendi