T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

MEB - Hazırbulunuşluk Uygulaması

Ölçme değerlendirmede süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir anlayışın ortaya konulabilmesi amacıyla 24 - 25 Eylül 2022 tarihlerinde lise öğrencilerine yönelik İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinasyonunda il genelinde resmî liselerimizde eba.gov.tr üzerinden "çevrimiçi" olarak Hazırbulunuşluk Uygulaması yapılacaktır.

2022 HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASINI NEDEN YAPIYORUZ?

Öğrenme yaşantılarının öğrenci düzeyine uygun olması, kalıcı ve etkin bir öğrenmenin sağlanması açısından zorunludur. Kalıcı ve etkin öğrenmenin sağlanması için ön koşul öğrenmelerin tespit edilmesi, süreç ve sonuç odaklı bütünleşik bir ölçme değerlendirme yaklaşımının oluşmasını sağlayacaktır.

9, 10 ve 12. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik , Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce derslerinden 15 soru , 11. Sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Felsefe derslerinden 1 5 soru dan oluşan Hazırbulunuşluk Uygulaması EBA platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Belirlenen tarihlerde çevrim içi uygulamaya katılmayan öğrenciler okul idaresi tarafından tespit edilecek tir. Daha sonra okul idaresi, "odmplatform.meb.gov.tr" adres inde yayımlanacak olan telafi uygulamalarını indirerek ilgili zümre öğretmenlerine ulaştıracaktır . İlgili zümre öğretmenleri, 26 -30 Eylül tarihleri arasında telafi uygulamalarını okullarda yüz yüze gerçekleştirecektir.

Eğitim - öğretim süreci için son derece önemli olan hazırbulunuşluk, öğrenim ve öğretim sisteminin önemli bir girdisidir. Eğitimde yeni bir davranış değişikliğinin meydana gelebilmesi, öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyine bağlıdır. Bu nedenle öğrenci kazanacağı yeni davranış için gerekli olan ön koşul niteliğindeki bilişsel, duyuşsal ve devinişsel davranışlara sahip olmalıdır. Hazırbulunuşluk Uygulaması ile eğitimde yenilikçi bakış açısının oluşturulması, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve önlemler alınarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılması da amaçlanmaktadır. Uygulama ile öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak veriler ve geri bildirimler sağlanacaktır. Bu sayede öğrenmeler sağlamlaştırılacak ve öğrencinin hazırbulunuşluk seviyesi yeterli hâle getirilecektir.

HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASI NASIL YAPILACAKTIR?

EBA platformuna önceden yüklenmiş olan Hazırbulunuşluk Uygulaması içerikleri, 21 Eylül Cuma günü 07.00 - 23.59 saatleri arasında çalışma olarak ilgili şube ve gruplara gönderilecektir.

Her ders, çalışma olarak ayrı gönderilecektir.     

Sonrasında öğrenciler aşağıdaki tablolarda kendi sınıflarına göre olan zamanlarda çalışmalarım kısmından sınava katılacaklardır.

23-09-2022

23-09-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.09.2022 - Güncelleme: 23.09.2022 16:34 - Görüntülenme: 1036
Kaynak: MEB
  Beğen | 12  kişi beğendi