T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

Sunuş

 

İKHAL'in mutlu eşiğinden bize bakan kıymetli velilerimizi ve sevgili öğrencilerimizi; şahsım ve okulumuz adına içten muhabbetlerimle selamlıyorum.

Veli ve öğrenci olarak el ele, omuz omuza, sekiz yıldır gece-gündüz demeden, iyi bir lise ve iyi bir gelecek için emek verdiniz. Uzun soluklu bu yürüyüşü başarıyla tamamlamış olmanızdan dolayı sizleri tebrik ederiz. İKHAL, güçlü geleneği ile paha biçilmez bu gayretlerin, hak ettiğiniz karşılığı olarak buradadır.

Kıymetli Veli, Sevgili Öğrenci; İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi, İstanbul'un Anadolu Yakasının değerli bir konumunda hizmet vermektedir. Özel araç, Metro, İETT ve minibüs ile rahat ve hızlı ulaşım imkânlarına sahiptir. Temiz bir çevre içinde güvenli bir yerleşkededir. Benzersiz fiziki imkânları ile her bir öğrencimize 30 m² yaşam alanı, 10 m² yeşil alan sunmaktadır. 70 farklı türde 500'ü aşkın ağacın nefes verdiği, 10 bin m²'lik okul bahçesi içinde ana bina, ek bina, spor salonu, halı sahası, yemekhane ve kantini ile hizmet vermektedir. İKHAL Yerleşkesi; hobi tarımcılığı, kümes hayvancılığı, evcil hayvanları ve kuş evleri ile şehir içinde bir doğa adasıdır. Bütün bu zengin dokunun keyfini; banklarda ve kır masalarında oturarak, yerleşke içinde yürüyüşler yaparak veya bisiklet turlarıyla çıkartabilirsiniz.

İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi; vizyon, misyon ve değerlerini hayata geçirmek için modern eğitim imkânlarına sahiptir. 28 Adet Etkileşimli Tahtalı Sınıf, 1 Adet Fizik Laboratuvarı, 1 Adet Kimya ve Biyoloji Laboratuvarı, 1 Adet Yazılım ve Kodlama Atölyesi, 1 Adet Yabancı Diller Atölyesi, 2 Adet Resim Atölyesi, 2 Adet Müzik Atölyesi, 1 Adet Konferans Salonu ve zengin bir Kütüphane öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bütün bu donatı alanları, yetkin ve donanımlı eğitim kadromuzun eşliğinde verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Ülkemizin güzide üniversitelerinden mezun öğretmenlerimiz, öğrenme yolculuklarını bilim meraklısı öğrencileri ile birlikte sürdürmektedir. Bu zengin yapı, "veli-okul-öğrenci" üçgenini ayakta tutan rehberlik servisi ile desteklenmektedir. Bireysel, eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetlerimiz ile öğrencilerimiz yakından izlenmekte ve gelişim süreçleri pedagojik açıdan yönlendirilmektedir.

İKHAL, okul aile birliği ve 3500'ü aşkın mezunu ile birlikte, her zaman ve zeminde öğrencilerimizin yanındadır. Okulumuzun gelişiminde ve başarısında yadsınamaz emekleri olan okul aile birliğimiz ve mezunlarımız, bizler için güven ve ümit kapısıdır. Bu bağlamda, bütün çevre paydaşlarla oluşturduğumuz "okul kültürü"; "güçlü geleneğimizin" başat taşıyıcısıdır.

Bitirirken, yeni başlangıçların heyecanını İKHAL Ailesi içinde yaşamanızı ümit ederiz. Kuşkunuz olmasın ki; sağlıklı bir beden, huzurlu bir ruh ve düşünen bir akıl için hep daha fazlasını burada bulacaksınız. Şimdiden, "sonsuz ilham ve sınırsız keşfin mekânına" ayak basan sevgili öğrencilerimize "hoş geldiniz" diyorum. Sağlıcakla kalın.

 

İbrahim YILMAZ

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 19.07.2020 10:59 - Görüntülenme: 4268
  Beğen | 35  kişi beğendi