T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

İstanbul Liseler Arası Scrabble Turnuvası 2016

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞAN ÖĞRENCİLERİMİZİN HİKAYESİ

İLÇE GENELİNDE BAŞLAYAN HİKAYE

Kartal Liselerarası Scrabble Turnuvası 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında başladı. Amacım güzel ilçemizde her çeşit liseden öğrencilerin ortak paylaşımda bulunacağı bir ortam hazırlayarak onların bilgi ve tecrübe alışverişlerini artırmak, öğrencilerimizin kendine güvenini beleyerek liderlik özelliği kazandırmak,  İngilizce öğretiminin en zor tarafı olan kelime ezberini çekici hale getirmek ve boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri için onlara yeni bir hobi kazandırmak idi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilk izin dilekçemi yazarken bu turnuvanın bu kadar çok benimseneceğini tahmin edememiştim. Yedi yıldır geleneksel olarak devam eden turnuvamız katılan okul ve öğrenci sayısına göre en az altı turda eleme sistemiyle yapılır ve bu turlarda okul puanları hesaplanır ve ilk üç tespit edilir. Bu okullara plaket hazırlanır. Final masasına kadar yükselmeyi başarmış öğrencilere ise başarılarına göre madalya ve hediyeler verilir. Katılımcı okulların sorumlu öğretmenlerinin aktif yardımları ile şu ana kadar çok başarılı ve bayram havası içinde geçen ve Kartal'daki okulların buluşma merkezi haline gelen bu turnuvayı başlatmış olmanın gururu ile 9. Scrabble Turnuvasını gerçekleştirdik.

 

 

İSTANBUL GENELİ BAŞARILARIMIZ

 

İstanbul genelinde yapılan yarışmalarda 2012 den bu yana  okulumuzun birinci olmadığı bir turnuva şimdiye kadar olmamıştır. Bu başarıda emeği geçen İngilizce bölüm öğretmenleri ve sıkılmadan zevkle scrabble oyununa odaklanan, kelime hazinlerini hergün en az 10-15 kelime ekleyerek devam eden İngilizce Scrabble ekibimiz bizleri hem ilçede hemde ilde başarıyla temsil etmiştir. (KABATAŞ LİSESİ VE ÖZEL MARMARA OKULLARININ düzenlediği 2016 yılı turnuvalarda okulumuz geleneği bozmayıp birinciliği göğüslemiştir.

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2016 - Güncelleme: 19.01.2020 12:54 - Görüntülenme: 3016
  Beğen | 0  kişi beğendi