İKHAL - Okul Ortaklığı Programı Kasım Ayı Coğrafya Zümresi Faaliyeti

Kasım ayı içerisinde belirtilen ilgi ve tutum ölçeği uygulanmıştır. Bu çalışma ile öğrencilerin coğrafya dersine karşı  ilgi ve tutumlarını belirlemek amaçlı yapılmıştır.yapılan çalışmaya toplamda 245 öğrenci katılım sağlamıştır.Toplamda 14 sorudan oluşan ilgi ve tutum ölçeğinde verilen cevaplara göre şu sonuç elde edilmiştir:

Öğrencilerin genelinin coğrafya derisne karşı ilgili olduğu,genel kültürü arttıran bir ders olarak görüldüğü,coğrafya dersinin herkes için gerekli ve önemli bir ders olduğu,güncel bilgileri içerdiği için ilgilerini çeken bir ders olduğunu ifade eden sonuçlara ulaşılmıştır.Bu bağlamda yapılan ilgi ve tutum ölçeği hedefine ulaşmıştır.

Ortak okulumuzun değerlendirmesi:

Bu çalışma öğrencilerin Coğrafya dersine karşı ilgi ve tutumlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yapılan çalışmaya 245 öğrenci katılmıştır. Verilen cevaplara göre şu sonuçlar elde edilmiştir:

1-      Öğrencilerin coğrafya derslerine karşı  ilgili olduğu,

2-      Coğrafya derslerinin genel kültürlerini artırdığını,

3-      Coğrafya derslerinin herkes için gerekli olduğunu,

4-      Coğrafya derslerinin çok önemli olduğunu,

5-      Günlük hayatlarında karşılarına çıktığı için hoşlarına gittiği,

Sonuçları elde edilmiştir.

Uygulanan anketin grafik ölçeği ile gösterilmiş sonuçlarına ulaşmak için tıklayın.

Yayın: 30.11.2023 - Güncelleme: 30.11.2023 11:10 - Görüntülenme: 185