T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi

KARDEŞ OKUL PROJESİ

Geleneksel sosyal sorumluluk  ' Kardeş Okul'  projemizin bu yılki çalışması 16-19 Ocak 2016 tarihleri arasında Konya ili Hadim ilçesi Dedemli köyü ilkokuluna  yapıldı. 

Yıllardır öğrencilerimizin ülkemizi tanıtmak, yardımlaşma duygularını canlı tutmak ve arttırmak için her yıl düzenlediğimiz sosyal sorumluluk projemiz için bu yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu Konya Hadim dedemli Köyü ilkokulu öğrencileri seçildi.  Öğrencilerimizin kendi harçlıkları ile aldıkları, öğretmenlerimiz, velilerimiz katkıları ve çeşitli kurum kuruluşlardan sağlanan giyim ve kırtasiye malzemeleri tasnif edilerek her öğrencinin adına paketlendi. Hazırlanan yardım malzemelerinin ulaştırılması için Okul Müdürümüz H.İbrahim KAPAN başkanlığında Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Işın SEVEN, Türkan KIRIMLIOĞLU, Rehber öğretmenimiz Aysel TEZİOĞLU  ve 30 öğrencimiz ile  16.01.2016 C.tesi günü  sabah  otobüsle Konya'ya   hareket edilerek akşam saatlerinde  Konya'ya varıldı.  Akşam sema gösterilerine katılındı.  Ertesi gün Mevlana Türbesi, Şemsi Tebrizi Türbesi, Alaatin Tepesi , Meram bahçeleri,  Sille köyü gibi tarihi ve turistik yerler ziyaret edildi. Konya'nın  ünlü etli ekmeği yenildi.

            18.01.2016 pazartesi günü Dedemli köyü ilkokuluna gidildi.    Yoğun kar yağışı altında öğrencilerimiz götürdükleri yardım malzemelerini kendileri elleri ile ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttılar. 100 öğrenciye giyim ve kırtasiye yardımı yapıldı. Yardımı alan ve yardımı dağıtan öğrencilerimizin mutluluğunu kelimelerle ifade etmek mümkün değil.  Ayrıca köy muhtarının grubumuza ikram ettiği alabalık misafir perverliğin güzel bir örneği idi.

            19.01.2016 Salı  sabahı Konya'dan   dünyanın merkezine (Akşehir) gelindi. Burada  Nasreddin Hoca türbesi  ve  Mustafa Kemal ATATÜRK'ün  Büyük Taarruzda karargah olarak kullandığı şimdi ise müze olarak kullanılan  bina ziyaret edildi.

             Daha sonra  Afyon , Kütahya üzerinden saat 22 de İstanbul'a döndük.

 





























 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.03.2016 - Güncelleme: 10.10.2023 14:55 - Görüntülenme: 3782
  Beğen | 0  kişi beğendi